ZOALS EERDER AANGEKONDIGD, BEVESTIGEN WE DAT ONS SEIZOEN 2020 IS GEňINDIGD IN LANDENNE.
ER IS DIT JAAR GEEN ORGANISATIE MEER GEPLAND VANWEGE DE ONZEKERHEID IN VERBAND MET DE MAATREGELEN DOOR DE PANDEMIE

PRO

Als u uw moto of andere gegevens  heeft gewijzigd, vergeet ons dan niet ons op de hoogte te stellen via het online formulier "Wijzigen"

  

BERICHT VAN 17 OKTOBER 2020: LANDENNE IS BEVESTIGD EN ZAL ZEER WAARSCHIJNLIJK DE LAATSTE VAN "SEIZOEN 2020" ZIJN.
Vorige vrijdag hebben we het circuit in zeer goede omstandigheden klaargemaakt. We hebben de hele route kunnen afleggen met de 4x4 van de organisatie, inclusief afdaling in de kom. Het belooft veel goeds voor zondag.
De recente maatregelen van de overheid gaan ons niet direct aan en treden in ieder geval pas maandag in werking. Landenne is dus zeker, maar zal zeer waarschijnlijk de laatste van een seizoen zijn dat we zo snel mogelijk willen vergeten.
Dit gezegd zijnde, gaan we het even hebben over de praktische aspecten van deze organisatie, namelijk covid management.
We volgen dezelfde strategie dan in Hamoir waar deze heel goed heeft gewerkt.
Kom vergezeld enkel van uw naaste familieleden. Zij kunnen langs het circuit lopen indien ze niet in contact te komen met andere mensen. We vragen echter om hun aantal te beperken en hen goed te informeren over de covid-regels waaraan we onderworpen zijn, namelijk afstand nemen en groepen van maximaal 4 personen.
Toegang tot de organisatorische perimeter, namelijk registratie en techniek is alleen voor de deelnemers. Om de wachtrijen te vermijden gaan we opnieuw een oproepnummersysteem gebruiken dat u bij de receptie ontvangt. U wordt uitgenodigd om zich te verspreiden terwijl u wacht tot u naar een post wordt geroepen. De teams moeten zich volledig presenteren, elk met hun identiteitskaart.
Op de parkeerplaats wordt u ook gevraagd om een afstand van minimaal 2 meter tussen voertuigen te laten.
Herinnering aan basisgezondheidsmaatregelen: het dragen van een masker is verplicht in het organisatiegebied en waar de gebruikelijke afstandsregels moeilijk te respecteren zijn .


BERICHT VAN 14 OKTOBER 2020: LANDENNE ZIET ER GOED UIT
Eindelijk kondigt het weerbericht droog weer aan voor de komende dagen inclusief zondag.Iets om blij mee te zijn en je te vertellen dat we, tenzij er een ommekeer komt, op 18 oktober in Landenne zullen rijden.
Bevestiging aanstaande zaterdag.


BERICHT VAN 9 OKTOBER 2020: NIETS NIEUWS IN DE REGEN ... ONZE ORGANISATIE VAN 11 OKTOBER IN AYE IS VERPLAATST NAAR 25 OKTOBER
De dagen gaan voorbij en er verandert niets. De zware regenval van de afgelopen dagen maakt de parkeerplaats onbruikbaar. We verwachten een zondag die droog zou kunnen zijn, maar er is geen zekerheid en het zal in ieder geval niet droog genoeg zijn. Bovendien zullen de temperaturen aanzienlijk dalen. Omdat we niet snel opgeven, zullen we op 25 oktober een laatste poging doen.
Onze volgende organisatie op het programma is Landenne op 18 oktober.BERICHT VAN 30 SEPTEMBER 2020: ONZE ORGANISATIE VAN 4 OKTOBER IN HAVERSIN IS GEANNULEERD
Vandaag ging Thierry Godefroid, eigenaar van de weilanden, de plaats en de situatie inspecteren, na de hevige regen van de afgelopen dagen. Op dit moment is de parkeerplaats niet bruikbaar, evenals het circuit zelf. Inderdaad, de bodem van de kom (zie foto hieronder) vult zich geleidelijk met water en de voorspelde zware neerslag voor de komende dagen zal de zaken zeker niet helpen. Het is daarom dat we, in gezamelijke overeenkomst, en met spijt besloten hebben de organisatie niet te laten doorgaan. Een verder uitstel is niet mogelijk aangezien we al erg laat in het seizoen zijn.
Onze ogen zijn nu gericht op het WE van 11 oktober in Aye.
We hopen op een verbetering van de weersomstandigheden..


BERICHT VAN 28/09/2020: VOLGENDE MEETING TE HAVERSIN DE 4 OKTOBER
......
BERICHT VAN 25/09/2020: AYE IS UITGESTELT NAAR 11 OKTOBER
Het is duidelijk dat het weer ons parten speelt.
Na een periode van droogte en warm weer wachtten we ongeduldig op de terugkeervan de regen. Helaas gaan we van het ene uiterste naar het andere. We hebben inderdaad niet zoveel regen gevraagd. Dit weekeinde begint het erg te regenen,wat de aanleiding is om onze ontmoeting in Aye op te geven. We hebben de mogelijkheid om het uit te stellen tot 11 oktober (nog te bevestigen opautorisatieniveau). Ons einde van het seizoen wordt dus als volgt aangekondigd: Haversin op 4 oktober, Aye op 11 oktober en tenslotte Landenne op 18 oktober,dus op 3 zondagen op rij.
BERICHT VAN 16/09/2020: AYE IS UITGESTELT NAAR 27 SEPTEMBER
Door de huidige sterke hitte en aanhoudende droogte zijn we genoodzaakt onze organisatie in Aye uit te stellen tot 27 september.
Uit ervaring weten we dat in dergelijke omstandigheden zelfs overvloedig watergeven het niet mogelijk maakt om langer dan 2 uur te rijden voordat het stof een reŽel gevaar wordt voor de deelnemers.
Een verstandig besluit dat we met spijt nemen. Het is goed om te weten datuitstel altijd een gecompliceerde aangelegenheid is. Er zijn immers een aantal besturen, organisaties en personen wiens toestemming moet worden verkregen.


BERICHT VAN 31/08/2020: HAMOIR IS BEVESTIGD
Vrijdag monteerden we het circuit. Alles is aanwezig om u te verwelkomen.

In tegenstelling tot Bonsin, waar de indeling van het terrein de aanwezigheid van het publiek niet toestond, kun je in Hamoir met je geliefden komen en ze kunnen langs het circuit lopen. We vragen u echter om hun aantal klein te houden en hen goed te informeren over de covid-regels waaraan we onderworpen zijn. Dus afstand houden en groepen van maximaal 5 personen. Toegang tot de organisatorische perimeter, namelijk inschrijving en techniek, zal alleen voor deelnemers zijn. Om wachtrijen te vermijden, gebruiken we opnieuw een oproepsysteem met een nummer dat u bij de receptie ontvangt. U wordt gevraagd u te verspreiden over het terrein terwijl u op uw oproep wacht. De teams dienen zich volledig aan te melden, elk met hun identiteitskaart.

Op de parkeerplaats wordt u ook gevraagd om een afstand van minimaal 2 meter tussen voertuigen te houden.

Herinnering aan elementaire gezondheidsmaatregelen: het dragen van een masker is verplicht binnen de perimeter van de organisatie en overal waar de gebruikelijke regels voor afstanden moeilijk te respecteren zijn. Volledige tekst klik hier.


PRAKTISCHE INFORMATIE

Algemeen plan

Registratie: er zijn 3 pc-stations.

Station 1 verwelkomt alle kandidaten van klasse 4 van 8.30 uur tot 9.15 uur en vervolgens de vooraf geregistreerde klasse 1-2-3

Stations 2 en 3 verwelkomen kandidaten van klasse 1-2-3 van 8.30 uur tot 10.30 uur.
Solo-crews worden geaccepteerd

Geen verfrissingsbar, breng dus zelf je drinken mee.

Water sproeien is gepland.
BERICHT VAN 31/08/2020: HAMOIR ZIT ER GOED UIT
Met het terug beginnen regenen kunnen we met optimisme uitkijken naar Hamoir. Dit wordt de 30e editie, jawel. We hadden die graag feestelijk gevierd samen met de pioniers van de club. Hopelijk zal dat volgend jaar zijn, gezien de verplichte covid-beperkingen. De condities blijven dezelfde als voor Septon en Bonsin, belhalve dat in hamoir begeleiders langs het circuit mogen lopen. De inschrijving en techniek zijn alleen toegangelijk voor de deelnemers. Er is geen verfrissingsbar.

Zie de pagina "Volgende organisatie" voor meer informatie over deze organisatie.

Eindbevesting uiterlijk zaterdagmiddag met details op het gebied van gezondheidspreventie.


BERICHT VAN 20/08/2020: EEN ZEER INGEWIKKELD SEIZOEN, HAVERSIN UITGESTELT ZONDER NIEUWE DATUM
Slecht nieuws: we zijn genoodzaakt Haversin uit te stellen tot een latere, nog niet vastgestelde datum. We kregen de toestemming van de burgemeester van Ciney op basis van de green score die we behaalden voor het covid event risk. Aan die kant dus geen zorgen, maar de route van een organisator is bezaaid met valkuilen. Dit keer is het het weer dat ons parten speelt. Door de aanhoudende droogte van de afgelopen weken en het warme weer is de grond op het Haversin-veld zo hard als beton en de enkele buien die deze week in Haversin vielen of die er voor vrijdag worden aangekondigd, zullen de situatie niet veranderen. Je kunt er geen paal in steken. Daar komt nog een tweede onoverkomenlijk probleem bij: het is onmogelijk om water te sproeien. Alle nabijgelegen waterpunten staan droog of het is verboden om er water uit te putten. Je zou heel ver moeten rijden om water te vinden.
Gezien deze problemen moeten we met spijt deze organisatie, hopelijk tijdelijk, afblazen.
Onze ogen zijn nu gericht op Hamoir, 6 september. Terwijl we hopen op de terugkeer van de regen. Als iemand van jullie de regendans kentÖ. Uggh!
Alain Spira


BERICHT VAN 11/08/2020: UITSTELLING VAN BONSIN NAAR 16 AUGUSTUS BEVESTIGD
God nieuws, we hebben de toestemming ontvangen van de gemeente Somme-Leuze voor het verplaatsen van onze organisatie naar 16 aeugustus. Het ziet er goed uit, want er wordt vanaf donderdagavond een temperatuursdaling voorspeld en er zijn ook onweeren voorzien vannaf dinsdag.
Klik hier om alles te weten over deze organisatie.BERICHT VAN 31/07/2020:BONSIN UITGESTELT NAAR 16 AUGUSTUS ONDER VOORBEHOUD

We dachten dat het moeilijkste was verkregen. Namelijk de aanvaarding door Madame Lecomte, burgemeester van Somme-Leuze, van ons verzoek voor de organisatie in Bonsin. We zijn haar dankbaar. We moesten vooraf het officiŽle "Covid event risk" -formulier invullen en een groene score behalen, rekening houdend met de laatste overheidsrichtlijnen op dit gebied. Dat was helaas niet genoeg. We hebben nog met twee grote onzekerheden te maken. Zoals iedereen kan zien, betekent de huidige weersituatie dat de landbouwwereld op volle snelheid is, bijna 24 uur per dag in de oogst.
Het veld waarop de parkeerplaats gepland staat, is nog niet geoogst. Het is ook niet mogelijk dit te oogsten voor zondag. Evenzo hebben we geen garantie dat water sproeien, wat essentieel is, kan gebeuren. Deze 2 voorwaarden zijn absoluut onmisbaar voor de realisatie van ons project en we kunnen niet wachten tot het allerlaatste moment (zondagochtend) om onze organisatie te bevestigen of op te schorten. Voorlopig doen we er alles aan om het uit te stellen tot 16 augustus. Dit betekent dat de hele covid-procedure opnieuw moet worden gestart, rekening houdend met eventuele nieuwe bepalingen. Je merkt dus dat op dit moment niets zeker is en er nog heel wat vraagtekens zijn. We blijven hierover met u communiceren.
We zullen ook het organisatieteam moeten herbekijken. Ter informatie, om de wachttijd bij de post techniek te beperken, zijn wij op zoek naar extra technici voor de montage van de geluiddempers en de 30 pk configuratie. Interesse? Neem contact op met het secretariaat via e-mail voor meer informatie en voorwaarden.
Reserveringen voor dempers en voorinschrijvingen voor 2 augustus worden gereset naar nul en moeten daarom opnieuw worden ingevraagd voor 16 augustus. Met betrekking tot voorinschrijvingen, let erop dat er in 2019 minimaal 3 deelnames nodig zijn om de status van frequente bestuurder te krijgen. Onze vriend Eric, die ermee instemde om deze aanvragen te behandelen na zijn werkuren, krijgt +/- 20% van de verzoeken van mensen die er geen recht op hebben of zelfs vorig jaar niet hebben gereden
Op dit moment zijn wij de enigen die motoractiviteiten in WalloniŽ organiseren (met uitzondering van permanente circuits).
We worden bestookt met vaak fantasievolle of oneerlijke verzoeken betreft de vorige deelnames aan wedstrijden, of het hebben of gehad hebben van een licentie. Dit kost ons veel tijd. Laten we de peters dan ook vragen om het niveau van kandidaatpiloten te vergelijken met hun eigen niveau. Dit is om te bepalen in welke klasse de nieuwkomer moet worden geregistreerd. We verwachten antwoorden van het type "sneller" - "gelijk" - "langzamer". Te vaak krijgen we een als antwoord "amateuristisch". Daar kunnen we geen niveau aan koppelen !!! Als u ten slotte een aansluitingsverzoek heeft ingediend, controleer dan of uw peter aan zijn kant het nodige heeft gedaan. We reageren pas als de peterschapsaanvraag ons bereikt. Als u na deze verificatie geen reactie heeft ontvangen, kijk dan of onze reactie niet in uw spambox staat. Controleer ten slotte het e-mailadres dat u ons heeft gegeven. Het komt vaak voor dat we geen antwoord kunnen geven omdat het e-mailadres niet bestaat en dat ons antwoord dus niet kan worden afgeleverd..


BERICHT VAN 16/07/2020  SEPTON GOEDE VOORUITZICHTEN

Raadpleeg het duidelijke en nauwkeurige document van de ADEPS Federatie WalloniŽ - Brussel voor het te volgen protocol om goed geÔnformeerd te zijn  (te downloaden op de website van ADEPS).
De maatregelen zijn flexibeler geworden, wat niet wil zeggen dat er niets moet gebeuren. Voor deelnemers wordt het dragen van een masker aanbevolen. Flessen met desinfecterende gel zijn beschikbaar aan de registratie en technische service. We bieden ook wegwerppennen voor het ondertekenen van inschrijfformulieren voor diegenen die zelf geen pen meehebben.

Voor Septon verwachten we een groot aantal deelnemers. Houd ook rekening met de volgende informatie als u van plan bent deel te nemen:
1 / Met betrekking tot de klassen 1,2 en 3 accepteren we geen solo-registraties, alleen bemanningen van 2 of 3 piloten (alleen gereserveerd voor klasse 3). Als er op het sluitingstijdstip voor inschrijvingen rugnummers beschikbaar zijn, bestaat de mogelijkheid om een enkele duo crews in 2 solos te verdelen. Als je je zorgen maakt, raden we je aan om je vooraf met andere piloten te organiseren.
2 / Lidmaatschapsaanvragen moeten uiterlijk vrijdagavond  17 juli om 10.00 uur worden ingediend en u moet de bevestigingsmail waarin staat dat het verzoek geaccepteerd is meenemen (gedrukt blad of e-mail op uw smartphone). Ook geldig voor de klasse 4.
3 / Er worden op zondagmorgen geen aansluitingsverzoeken ter plaatse verwerkt. Met andere woorden, u hoeft niet te komen opdagen als u de procedure niet heeft gevolgd en de bevestiging niet heeft gekregen dat alles in orde is.
4 / Wie het eerst komt, het eerst maalt. Omdat het aantal registranten beperkt is door het aantal rugnummers, raden we af om op het laatste moment aan te komen.

Enkele basisherinneringen:
Aangezien de motorcrossfederaties hun activiteiten nog niet hebben hervat, verwachten we een toestroom van gelicentieerde en niet-gelicentieerde rijders die deelnemen aan dit soort evenementen.
We begrijpen heel goed hun verlangen om te rijden, maar we leggen de nadruk op het feit dat de Victory Club toegewijd is aan de vrijetijds-, niet-competitieve beoefenaars en dat we bijgevolg de piloten van motorcross en enduristen van de hogere categorieÍn niet kunnen accepteren.
Bij een aansluitingsverzoek is het nutteloos en zinloos om uw huidige of vroegere achtergrond te verbergen, omdat elk affiliatieverzoek op internet wordt geverifieerd.
Bijvoorbeeld: Typ gewoon de voor- en achternaam van piloot gevolgd door het woord motorcross en enduro.
Aan de andere kant hebben we ook rondetijden voor elk rugnummer, wat perfect het niveau van elk weergeeft in vergelijking met alle piloten.


 Ten slotte loopt een bij de club aangesloten lid die een competitierijder sponsort het risico uitgesloten te worden van de club.


Om meer te weten over deze organisatie, raadpleeg onze pagina "Volgende organisatie" op onze site www.clubvictory.be


   BERICHT VAN  7 JULI 2020 : ONZE ACTIVITEITEN HERVATTEN, ONZE KALENDER IS ONLINE.
    We zijn verheugd de organisatie van onze eerste bijeenkomst op 19 juli in SEPTON aan te kondigen.
   Om onze herziene kalender te raadplegen  Klik hier