LAATSTE MINUUT - HAVERSIN VERVANGEN DOOR BONSIN

 

INDIEN U VAN MOTO VERANDERDE, VERGEET NIET DIT ONS MEE TE DELEN DOOR GEBRUIK TE MAKEN VAN HET ONLINE FORMULIER "WIJZIGINGEN".


VOORINSCHRIJVINGEN VOOR HAVERSIN BLIJVEN GELDIG VOOR BONSINBERICHT VAN 07/10/2022:VERANDERING VAN CIRCUIT OP DE LAATSTE MINUUT-HAVERSIN VERVANGEN DOOR BONSIN
Naar aanleiding van een ongeval waardoor hij arbeidsongeschikt werd, heeft de eigenaar van de site Haversin ons zojuist laten weten dat het niet mogelijk zal zijn om dit weekend bij hem te organiseren. We wensen hem een spoedig herstel. Daarom hebben we plan B geactiveerd en gaan met goed nieuws naar Bonsin. We zullen inderdaad parkeren aan dezelfde kant van de weg en naast het circuit (kaart - foto). Geen problemen dus met verkeer op de weg en een te ver gelegen parkeerplaats. De afstand tussen de parkeerplaats en het circuit was immers een probleem voor de deelnemers. Nu kan er van het circuit naar de auto en terug worden gereden. Met aangepaste snelheid natuurlijk. We moeten hieraan toevoegen dat er voor zondag een schitterende dag is aangekondigd. De rijomstandigheden zullen perfect zijn op dit circuit met zijn vele hoogteverschillen. Alle voorwaarden lijken dan ook aanwezig om dit zeer bijzondere seizoen in stijl af te sluiten. Veel dank aan Christan Piraprez, eigenaar van het Bonsin-land voor zijn beschikbaarheid en het verkrijgen van de nabijgelegen parkeerplaats. Tot slot roepen we kandidaten op om een verfrissingstent te organiseren.
BERICHT VAN 03/10/22: HAVERSIN KOMT IN ORDE
De verschillende weersites die we raadplegen wijzen in dezelfde richting. Tijdens deze week en komend weekend wordt geen of weinig regen voorspeld (klik hier). Het zou zelfs relatief mooi kunnen zijn. Omdat Haversin onze laatste kans is om dit jaar te rijden, duimen we dat deze voorspellingen worden bevestigd. Voorlopig zijn we gestart met de implementatie van deze organisatie. Vrijdag staat de montage van het circuit op het programma. Voor de rest houden we je natuurlijk op de hoogte.BERICHT VAN 27/09/22: NETTINNE IS GEANNULEERD
Ondanks schitterend weer en uitstekende rijomstandigheden hadden we dit weekend in Hamoir een groot deelnemerstekort. Gezien de weersvoorspellingen voor de komende week hebben we nu al de beslissing genomen om onze bijeenkomst volgend weekend in Nettinne niet door te laten gaan. Anderzijds kunnen we op 16 oktober helaas geen gebruik maken van het Bolland terrein. Onze enige organisatie die dit jaar nog op het programma staat is dan ook die van Haversin, op 9 oktober. Afhankelijk van het weer van de dagen voorafgaand aan deze datum, zullen we de beslissing nemen om door te gaan of op te gevenBERICHT VAN 24/09/22: HAMOIR IS BEVESTIGD
Het opzetten van het circuit werd, op een mooie vrijdag, vlot uitgevoerd door ons dappere montageteam. Te Hamoir, de nacht was droog in tegenstelling tot andere regio's van het land waar het zwaar regende. De verschillende weersites die we raadplegen wijzen allemaal in dezelfde richting: zaterdag een beetje regen en morgen droog. Maak je dus geen zorgen aan deze kant. Het terrein van Hamoir is door zijn ligging, de aard van de bodem, en vooral het ontbreken van een weg in de directe nabijheid veel minder gevoelig voor regen dan dat van Bonsin.
Het scenario van vorige week zal zich niet herhalen.

We moeten er ook op wijzen dat we ondanks ons onderzoek helaas niemand hebben gevonden om een ​drankstalletje te organiseren. Het zal daarom noodzakelijk zijn om zelf  wat te eten en te drinken mee te brengen.
Om alles over deze organisatie te weten, raadpleeg de pagina "Volgende organisatie".


BERICHT VAN 19/09/22: VOLGENDE ORGANISATIE IN HAMOIR OP 25 SEPTEMBER

We gaan naar Hamoir, de klassieker onder de klassiekers waarmee het in 1991 allemaal begon. Een lange omloop met verschillend reliëf, die unaniem wordtaanvaard. De montage is gepland voor vrijdag. De weersvoorspelling is goed. De zaken staan er goed voor.
Om alles over deze organisatie te weten, raadpleeg de pagina "Volgende organisatie".LAST MINUTE - BONSIN IS HELAAS GEANNULEERD
Deze zaterdag viel er veel meer regen dan de weerberichten hadden aangekondigd. We gingen in de late namiddag naar het terrein om de toestand ervan te controleren en vonden het goed om te rijden, omdat de grond het water goed had opgenomen. De rijomstandigheden van het circuit bleken perfect en de parkeerplaats was redelijk goed begaanbaar. We waren daarom optimistisch voor het vervolg. De weersvoorspeller volhardde in zijn voorspellingen en ook andere sites kondigden dezelfde lichte regen aan voor zondag. Dit alles bleek echter niet te kloppen want 's nachts en in de vroege ochtend werden we getrakteerd op hevige regen die alle hoop op rijden vernietigde. Toen we vanmorgen heel vroeg op het terrein aankwamen, moesten we ons realiseren dat de situatie sinds de dag ervoor veel veranderd was. Met grote spijt hebben wij dan ook zojuist het besluit genomen om deze organisatie te annuleren. ALLES stond klaar om jullie te verwelkomen en ons trouwe team had alles voorbereid. We hebben al onze middelen gebruikt om dit besluit zo snel mogelijk aan u door te geven in de hoop dat u het nieuws nog voor uw vertrek verneemt. Het spijt ons absoluut, maar koppigheid van onze kant zou verkeerd zijn. Waarschijnlijk zullen dat de meesten van jullie maar een paar ronden kunnen rijden of velen zelfs geen enkele.
Op weg dus naar Hamoir op 25 september......


BERICHT VAN 17/09/22: BONSIN IS BEVESTIGD
Zoals aangekondigd zijn we deze vrijdag verder gegaan met het opbouwen van het circuit. Dit ging zonder ook maar het minste probleem te ondervinden, ondanks een paar buien.. Met andere woorden, de 4x4 van de organisatie kon probleemloos het hele circuit afleggen. De weersvoorspelling voor zondag geeft weinig regen maar daarentegen wel een vrij harde wind. Het zal daarom noodzakelijk zijn om de tenten goed vast te zetten. De rijomstandigheden zullen optimaal zijn. We moeten er ook op wijzen dat we ondanks ons onderzoek helaas niemand hebben gevonden om een ​drankstalletje te organiseren. Het zal daarom noodzakelijk zijn om zelf  wat te eten en te drinken mee te brengen.

Om alles over deze organisatie te weten, raadpleeg de pagina "Volgende organisatie".BERICHT VAN 15/09/22: BONSIN GAAT IN DE GOEDE RICHTING.
 Voor wie twijfelt, we laten jullie weten dat we aanstaande vrijdag, namelijk morgen, overgaan tot de montage van het circuit.           Toegegeven, er is geen zonnig weekend voorspeld.De weersvoorspellingen geven niet veel regen voor zondag, minder dan 2 mm  voor de dag, bijna niks. Aangezien we dit jaar nog maar 2 keer konden rijden gaan we ons niet door een beetje regen laten tegenhouden.
  Volgende bericht zaterdagochtend.

 Om alles over deze organisatie te weten, raadpleeg de pagina "Volgende organisatie".
BERICHT VAN 09/09/22: BONSIN OP 18 SEPTEMBER KOMT IN ORDE !
De regen is eindelijk terug ! Dus zullen we proberen zoveel mogelijk te redden. We hebben de laatste kans kalender opgesteld met 5 organisaties, 5 zondagen op rij. Ja, je leest het goed, 5 zondagen op rij ! Het is niet eenvoudig om elke keer een volledig team bij elkaar te krijgen. Het is het proberen waard om dit vervloekte seizoen te redden. Vrijwillers zijn welkom. Een goede luisteraar.... Om alles over deze organisatie te weten, raadpleeg de pagina "Volgende organisatie".
Anderzijds willen we uw aandacht vestigen op het geluidsniveau van bepaalde motorfietsen. Dit probleem is de staatsvijand nummer 1 van onze activiteiten en het is jammer dat we er telkens een aantal onder U aan moeten herinneren. We zijn en blijven compromisloos op dit gebied. Elke motorfiets die als te lawaaierig wordt beschouwd, wordt van de baan gehaald. Raadpleeg de pagina "Objectief 92 db"
BERICHT VAN 30/08/22: HAMOIR GEANNULEERD EN VOOR ONBEPAALDE TIJD UITGESTELD.
De berichten volgen elkaar op en zijn helaas vergelijkbaar. Het is dus voor niemand een verrassing. De weersomstandigheden blijven prima, de regen laat lang op zich wachten. We rijden 4 september niet in Hamoir. Volgende doelstelling Bonsin, 18 september op voorwaarde dat .... In het geval de regen volgende week een sterke comeback zou maken waardoor we op de 11 september zouden kunnen rijden. Dan zullen we proberen om Haversin of Hamoir te verplaatsen.  Op voorwaarde natuurlijk dat we een overeenkomst krijgen met de exploitanten en de lokale autoriteiten. Er zal veel neerslag nodig zijn om de grond opnieuw nat genoeg te maken en deze hardnekkige droogte te overwinnen. Laten we geduldig zijn en duimen voor een terugkeer van de regen, maar niet te veel... Voor zover mogelijk zullen we proberen de organisaties, die niet konden worden opgezet op de oorspronkelijk datum, uit te stellen. Dit zou kunnen betekenen dat er meerdere aaneengesloten zondagen meetings worden gereden. Mogelijk organiseren we deze laat in het seizoen, misschien november.


BERICHT VAN 13-08-2022: HAVERVIN  VOOR ONBEPAALDE TIJD UITGESTELD
Het is voor niemand van jullie een verrassing. De weersomstandigheden blijven prima. De regen blijft uit. Dus rijden we niet op 21 augustus in Haversin. De grond is erg hard waardoor het onmogelijk is om de palen in te grond te krijgen. Water sproeien op deze droge, hete grond zou totaal ondoeltreffend zijn. Volgend doel is Hamoir, 4 september mits .... Kortom we zwemmen,het is paradoxaal, in onzekerheid. Er zal veel neerslag nodig zijn om de grond opnieuw nat te maken en deze hardnekkige droogte te overwinnen. Laten we geduldig zijn en duimen voor een terugkeer van de regen, maar niet te veel... Voor zover mogelijk zullen we proberen deze organisatie uit te stellen. De kans is dan ook groot dat we aan het einde van het seizoen twee zondagen na elkaar organisaties zullen hebben.


HAMOIRBERICHT VAN 27-07-2022: BOLLAND IS GEANNULEERD VOOR 7 AUGUSTUS EN UITGESTELD NAAR 16 OKTOBER.
Met spijt moeten we het uitstel van onze Bolland-bijeenkomst naar 16 oktober aankondigen.Dit om verschillende redenen: De eigenaar van het terrein liet weten dat hij gras tekort heeft voor zijn vee en de huidige droogte daarbij niet helpt. Het is precies deze droogte die ons in ieder geval zou hebben belet om deze 7 augustus te organiseren. We kunnen op het terrein niet sproeien want er is geen nabijgelegen waterpunt toegankelijk. Hele goede redenen dus om een in onderling overleg een vastgelegd uitstel naar 16 oktober te overwegen. Dus geen spijt, het is slechts uitstel.

Als gevolg hiervan is onze volgende bijeenkomst gepland op 21 augustus in Haversin. We hopen dat tegen die datum de regen terugkomtBERICHT VAN 16/07/22: SEPTON IS BEVESTIGD
Om alles over deze bijeenkomst te weten, nodigen wij u uit om de pagina "Volgende organisatie" te raadplegen. Klasse 4-kandidaten kunnen zien dat we hun rooster met een half uur hebben verschoven, van 9.30 uur tot 11.30 uur (in plaats van 9.00 uur tot 11.00 uur).Ten slotte, om goed op de hoogte te zijn van de modus operandi, aarzel niet om onze site en onder andere ons "Gedragskode" te bekijken.BERICHT VAN 06/07/22: VOOR SEPTON ZIET HET ER GOED UIT
Ons team bereidt zich voor op de volgende organisatie in Septon. Het ziet er goed uit. Geen problemen met het weer in zicht. De weide wordt gemaaid en uit voorzorg hebben we alvast een watersproeibeurt gepland. Om alles over deze bijeenkomst te weten, nodigen wij u uit om de pagina "Volgende organisatie" te raadplegen. Klasse 4-kandidaten kunnen zien dat we hun rooster met een half uur hebben verschoven, van 9.30 uur tot 11.30 uur (in plaats van 9.00 uur tot 11.00 uur).Ten slotte, om goed op de hoogte te zijn van de modus operandi, aarzel niet om onze site en onder andere ons "Gedragskode" te bekijken.


BERICHT VAN 26/05/22: HET VERVOLG VAN ONZE KALENDER IS ONLINE
I
ndien alles volgens plan verloopt, hebben we het genoegen om dit jaar nog zes bijeenkomsten te organiseren.


BERICHT VAN 22/03/22: NEBLON EEN GROOT SUCCES
Flashback en een zicht achter de schermen van de organisatie. Alles begon goed. Circuit getrokken op vrijdag, al onze teams klaar, de uitrusting al ter plaatse. De verschillende weersites voorspelden al sinds het begin van de week een mooi en zonnig weekend, maar dan ineens, op zaterdag, werd er in de nacht van zaterdag op zondag sneeuwval, soms hevig, aangekondigd. Iets om alles in twijfel te trekken, maar we bleven op koers. De twijfel sloeg echter toe op zondag vroeg in de ochtend toen we ter hoogte van Hoei, op weg naar Néblon, een wit decor ontdekten en de randen van de weg bezaaid met grote plassen water. Wat gingen we ontdekken in Hamoir? Zou er op het laatste moment moeten worden geannuleerd? Toegegeven, we hadden 3 tractoren gepland om de auto's te trekken op deze moeilijke parkeerplaats, aangezien deze op een helling staat. Maar deze oplossing is alleen geldig bij lichte regen, niet als de grond nat. Dan wordt er letterlijk door de wielen van de tractoren geploegd en aan het einde van de sessie is de weide niets meer dan een modderveld. Aangekomen in Hamoir is de weg een beetje nat, geen sneeuw, geen plassen. Even verder ontdekken we de weide waarvan de grond hard en net een beetje nat is. Pfff, het is doenbaar, einde van de spanning. De 3 trekkers arriveren om 7.30 uur. Het team is alles aan het klaarzetten, we zijn klaar om de troep te verwelkomen.
De dag was een groot succes. Het was droog, zoals aangekondigd, waardoor het mogelijk was om te profiteren van ideale rijomstandigheden. Ideaal voor een herneming na een pauze van 6 maanden. Geen problemen, en heel belangrijk, een grote glimlach op de gezichten aan het einde van de rit. Bedankt en felicitaties aan ons team dat op alle niveaus zeer efficiënt bleek te zijn: montage van het circuit, linten spannen en afwerking van het circuit op zondagochtend, secretariaat, technisch, medisch station, timing, foto's, marshals, tractorbestuurders. Ook het aopruimen ging vlot ( met onze brandweervrienden als versterking). Op zondag 2,5 uur na het einde van de festiviteiten rond 18.30 uur was het hele circuit opgeruimd. De uitrusting van de organisatie was opgeladen en de parkeerplaats geharkt om al het afval op te halen (bijna niets).
Kortom het was een ​​hele leuke dag in Néblon.

BERICHT VAN 19/03/22: NEBLON IS BEVESTIGD VOOR DEZE ZONDAG 20 MAART
Deze vrijdag hebben we het circuit onder een prachtige zon getraceerd zonder het minste probleem. De rijomstandigheden zullen ideaal zijn. Het enige minpunt, bekend in Néblon, is de licht glooiende parkeerplaats die met de ochtendvorst een probleem kan vormen. Aangezien wij niet het type zijn om op het laatste moment een oplossing te vinden, hebben wij 2 trekkers ter beschikking gesteld voor het geval hun tussenkomst nodig mocht blijken. Als dit het geval is, vragen wij u om efficiëntie en tijd te winnen, zodra u op het terrein aankomt, uw sleepoog voor te bereiden en af te stellen. Bedankt voor het doorgeven van het bericht. Toegang onmogelijk voor mobilhomes en groot-volume bestelwagen.

Om alles te weten over deze organisatie, raadpleeg de pagina "Volgende organisatie"


BERICHT 14/03/22: HET ZIET ER GOED UIT VOOR NEBLON AANSTAANDE ZONDAG 20 MAART
De verschillende weersites die we raadplegen wijzen allemaal in de zelfde richting ( KMI - WDG - TM ). Na een wisselend begin van de week wordt het komend weekend droog en zonnig. Dus besloten we onze geluk te beproeven aanstaande zondag. Ons trouwe team staat klaar en kijkt ernaar uit u te verwelkomen in Neblon.

Om alles te weten te komen over deze organisatie, raadpleeg de pagina "Volgende organisatie"


BERICHT 05/03/22: EERSTE ORGANISATIE 2022 OP 20 MAART IN NEBLON LE PIERREUX
Dag iedereen, Club Victory komt eindelijk uit zijn winterslaap!
We hebben de toestemming gekregen van Madame Cassart, burgemeester van Ouffet, om onze bijeenkomst in Néblon op 20 maart te organiseren. We kregen ook de mogelijkheid deze uit te stellen tot 27 maart als het weer ons ongunstig is en zelfs tot 3 april als we pech hebben.
Indien je mee wilt doen in Neblon, raden we je aan om deze 3 data in je agenda te blokkeren.
Om alles te weten te komen over deze organisatie, raadpleeg de pagina "Volgende organisatie"
HAVERSIN 21 - 15H30


HAVERSIN 21 - 17H30


HAVERSIN 21 - 20H00


   BOLLAND 21 - 16H30


BOLLAND 21 - 20H00
SEPTON  21 - 19H30

1


THE TEAM

2